Everybody's got a dream

måndag 16 april 2012

det blir inte alltid som man tänkt sig

Denna helgen skulle jag,som jag skrev i förra inlägget, träffa mina basgruppsvänner - men icke...
På fredag kväll kände jag mig lite grusig i ena ögat och såg att det var lite kletigt. Bäst att plocka ut linserna tänkte jag och det var ju tur. På lördag morgon när jag vaknade hade ena ögat klistats igen och var väldigt svullet. Det andra ögat började bli likadant. Maken vaknar en stund senare och när jag kollar på honom inser jag att han också fått - ögoninflammation!
Från lite klet i ena ögat till värsta svullna, blodsprängda, enormt ömmande ögonen på bara några timmar blev scenariot för oss båda och man inser att synen är ett viktigt sinne - i alla fall för oss som haft det som ett självklart sinne sedan födseln (och ännu tidigare).
Det blev ingen helg med tjejerna för mig, maken kunde inte stå i butiken som planerat, så mamma fick med insats från pappa stå i butiken. Ja, det blir inte alltid som man tänkt sig...
Vi är bättre båda två nu, men inte bra på länga vägar. Maken gav mig just beskedet efter att ha pratat med en som vi känner som är ögonspecialist att det är inget ovanligt att man har det så här i -10 dagar!
Fast å andra sidan det kunde ju varit värre.
Var rädda om era sinnen!

2 kommentarer:

 1. Apropå hörlurar så vet jag inte hur många jag har avverkat genom åren. Tror jag måste ha dålig hörsel eller något för jag har tydligen alltid väldigt hög volym på och spräcker de ena hörlurarna efter de andra... hmm... ;)

  Krya på ögonen! Ha en fin vecka och kram på dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för krya-på-dig hälsningen!
   Det som är positivt i det hela är att i dag blir det en hemmadag så som det är tänkt att mina måndagar ska vara.
   I vanliga fall brukar mamma ta hand om den minsta som är helledig från dagis och sedan om 6-åringen som inte har fritidstid utan bara är i skolan under förskoleklasstid för jag brukar känna mig stressad över allt jag behöver göra på jobbet, så jag brukar styra kosan dit. Men i dag har jag hunnit tvätta all extra tvätt som blir när man har ögoninflammation och jag och dottern har röjt i hennes rum och organiserat upp det hela. Så nu kan hon gå loss där igen. = )
   Kram Åsa

   Radera