Everybody's got a dream

fredag 22 februari 2013

DRÖMARBETE o SYMBOLMÅLERI


I en värld där vardagen verkar snurra i ett allt snabbare tempo kan man ibland komma bort från sin "livsväg" på grund av alla krav och måsten man dragit på sig.
En del blir direkt medvetna om att det sker och har kanske kunskap och möjlighet att komma på rätt köl igen. För andra kan det bli början på en lång och mödosam avstickare som det kan ta massor av jobb att komma tillbaka ifrån.
Jag har i hela mitt liv (vad jag kan minnas) älskat att skapa. Jag har målat, lekt med play-doh, lagt pärlplattor, trätt oräkneliga halsband, gått teaterlek, spelat skolpjäser, möblerat om, sytt dukar och gardiner, gått kalligrafikurs, grafisk design, akvarellkurs, folkhögskolekurs inriktad på SKAPARLUST vidare till konstskola och nu det senaste gått en utbildning för att bli symbolpedagog.
Efter att ha gått ett år på konstskola insåg jag att det jag ville med mitt skapande var just att komma åt LUSTEN, lusten att skapa. När skapandet är allt i sig och inte skall bedömas med termer som vackert, fult, provokativt, berörande. När vi låter vår själ får "prata" genom vårt skapande får skapandet en helt annan mening och dimension.
Att låta sitt omedvetna komma till tals är en otroligt spännande erfarenhet och en outsinlig källa till självkännedom och självhjälp.

Symbolmåleri bygger på att vi med hjälp av målandet går förbi vårt vanliga logiska tänkande och får kontakt med vårt omedvetna. Det omedvetna vet precis vad vi behöver och ger oss genom bilder "svar" på vad vi behöver veta, se etc för att bli mer hela/den vi är tänkta att vara.
Det kan handla om ett beslut man står inför som vårt logiska tänkande inte kan hjälpa oss att lösa, det kan handla om mönster som man fastnat i som man behöver lära sig att se för att kunna bryta och ibland handlar det om att vi verkligen behöver se och förstå hur fantastiska vi är!
 

 
Drömarbete går ut på samma sak som symbolmåleri, det är bara ett annat sätt att jobba med det material vårt omedvetna förser oss med, i detta fall med det vi får till oss när vi sover. Att ingå i en drömgrupp är väldigt roligt och spännande.

SYMBOLMÅLERI Jag har tänkt att hålla en fortsättningsgrupp och en nybörjargrupp nu i vår.
4-6 deltagare/grupp.

DRÖMGRUPP: Jag har tänkt att starta en grupp med plats för 6-8 deltagare. Den kan vara blandad vad det gäller nybörjare och fortsättare.

Beräknad kursstart i mars. Dag och tid bestäms utifrån deltagarnas önskemål.

Intresserad? 
Välkommen med anmälan eller frågor!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar