Everybody's got a dream

fredag 8 april 2011

Husfix etapp 2

Ja, ett tag har vi hållt på med husfix etapp 2. Det är köket, tvättstugan (som ska bli diskrum) och toaletten på entréplan i huset som ska få ett ansiktslyft. I köket är det tänkt att sättas pärlpont i taket och på väggarna och gammaldags fasat vitt kakel ovanför arbetsbänk och spishäll. Köksluckorna blir enkla och lättavtorkade vita från Ikea och golvet blir svartvitrutigt.

Jag tycker att det är så himla spännande (och lite läskigt) när man plockar bort ett lager med skivor, panel eller vad det kan vara för att se vad man hittar under. I tvättstugan fanns en torktumlare som hade ett rör draget genom väggen (trodde vi...) som skulle leda bort kondens och en del damm... Röret var ca 15 cm i diameter, hålet i väggen 5! Detta hade lett till att bakom plastmattan som satt på väggen fanns några kilo damm och rejäla spår av kondensen som man trodde att man lett ut... Som tur är verkar inte själva timmerstommen tagit skada utan det var alla lager av tidigare väggar som sugit åt sig det mesta.
Nu har några väggar riktats för att det ska gå lättare att sätta kakel på dem med snyggt resultat. Huset är 203 år gammalt och är som sig bör (och fullt förståeligt) krokigt och snett. Det är mycket charmigt, men kan ställa till det när man t ex ska kakla. Vi försöker att anpassa oss efter hur huset vridit och krumbuktat sig genom åren, men på en del ställen försvårar det bara fortsatt fixande.

Jag längtar till dessa högar av skräp, verktyg och annat är ett minne blott.
Fast då ska vi ta tag i övervåningen. = )

Nu ska jag packa upp varor (det har precis kommit helt nytillverkad choklad från Venus Choklad) , göra lite ärenden, förhoppningsvis hinna ut i butiktsträdgården för att plocka skräp och kanske plantera lite fina krukor för att liva upp utanför entrén innan det är dags att öppna.
Idag är det öppet 14-18 och imorgon 11-14.
Ha det fint!
Vi kanske ses!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar