Everybody's got a dream

fredag 25 november 2011

Medmänniskor finns- är du en?

Medmänsklighet, vad betyder det för dig?
När är man en god medmänniska?

I jul firas det i torp och stugor och visst på en del ställen blir det kanske ett mindre kaos med något barn som skriker hysteriskt p g a att det blivit rädd för tomten, eller någon som tycker att det är den sämsta jul någonsin för att man måste sitta vid matbordet i alla oändlighet och inte får spela tv-spel på hela dagen trots att det fick ett nytt under granen på morgonen, eller med trumpna tonåringar som vill hänga i chattrummen på internet, lilltjejen som tycker att gammelmormor som inte längre hör och ser luktar konstigt och pratar goja, med mammor och pappor som helt slut efter all stress sista tiden inte får ordning på varken barn eller frisyren när alla ska iväg till mormor och fira jul och hotar med att tomten inte kommer till busiga barn...

Ja kaos, och säkert ett ganska vanligt kaos för många.

Men det kan ju alltid vara värre.

Jag har fått äran att sälja och slå in ett rejält lass julklappar till barn som inte kommer att kunna fira jul hemma i år p g a våld i hemmet. Till en sådan sak behövs handlingskraftiga medmänniskor. Igår mötte jag en hel bunt. Farmodern som kommit överens med barnbarnen att dra ner på sina julklappar i år då de ändå har så mycket saker. Igår tog hon med barnbarnen och svärdottern in i butiken och lät barnen välja vad de ville ge bort till barn i Boråstrakten som kommer att fira en annorlunda jul än de flesta av oss.

Detta har fått mig att fundera - såklart! = )
Det finns så mycket att göra i världen för att den ska bli en bättre plats och det kan säkert kännas övermäktigt, men om alla tar hand om sin egen "bakgård" så är vi en bra bit på väg!
Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!
Vad gör du för dina medmänniskor?
Hur mycket medmänniska är jag?

Ett långt inlägg, inga bilder...

Sprid lite ljus idag! Det kan räcka med ett leende mot någon du möter...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar