Everybody's got a dream

tisdag 17 januari 2012

Fortsättning renovering

Här kommer lite bilder då:

Här ser man både de laserade väggarna och barnbården som målats i detta rum av förra ägarna och de gamla timmerväggarna som suttit i huset sedan det byggdes i början på 1800-talet. Hade det inte varit för allt "bös" man drevade timmerväggarna med förr så hade jag gärna behållt dem framme och målat direkt på dem.


Rummet blir väldigt mycket ljusare med vit färg på tak och väggar.

 Här har vi tapetserat med en grå tapet med paisleymönster från Boråstapeters kollektion Lace. Den grå färgen matchar golven jättefint! Just denna bit golv är ännu omålad.

 Här står jag i en övre hall i huset och fotar mot framsidan. Rakt fram ser man öppningen där det ska sättas en branddörr. Väggarna vid trappan är nybyggda för att uppfylla brandsäkerhetskraven.
I denna övre hall har vi byggt en liten bänk där det sticker upp rör från golvet. Behöver man kolla rören är det bara att lyfta på bänkskivan... Himla praktiskt!


En fin tejpad härva med sladdar som snart är ett minne blott när vi fått till el, telefon och bredband även på övervåningen. Då kommer även detta golv att strykas grått.

Ha en finfin dag!

1 kommentar:

 1. Hejsan Fröken Prillig,
  vad kul att du renoverar butiken. Det är sällan jag ser renoveringsprojekt där man gör om butiker (och det är så spännande att se resultatet, det verkar bli väldigt personligt inrett!)

  Det där med bänken låter supersmart. Men har ni funderat på att ha en lucka på sidan också så att det blir ännu lättare att nå rören?

  Jag jobbar på Byggla.se. Jag tycker det vore roligt om du vill visa upp ditt projekt hos oss, vi har inte något butiksprojekt än! Du kan höra av dig till vendela@byggla.se om du vill veta mer.
  Lycka till med renoveringen! :)
  Mvh
  Vendela på Byggla

  SvaraRadera