Everybody's got a dream

måndag 16 januari 2012

Mycket på gång

...ger lite tid till bloggande.

Min kära mormor har lämnat oss och det har tagit en del på orken. 95 år är ju ingen ungdom och hon har det säkert underbart i sitt paradis där hon ser allt knivskarpt, hör minsta syrsa igen och kan gå hand i hand med morfar efter 43 år utan honom vid sin sida. Men visst "fattas hon mig". Jag fick sitta vid hennes sida just när hon lämnade jordelivet och det är jag så tacksam över. Ljus och kärlek till dig, lilla mormor, som väntade in mig!

Sedan finns ju andra inte så väsentliga saker egentligen men...
Hemmaprojekt just nu är att rensa i våra två stoora förråd i vårt hus. När julen städades ut så blev det en väldig massa merjobb kan man säga. Det gick helt enkelt inte komma in i vårt ena förråd vi har som är fyllt med allsköns grejer man bara måste spara... = )
Så några dagar har ägnats åt att sortera och sortera bort. Vi kommer nog ordna en loppis snart för alla prylar vi samlat på oss som vi inte behöver. Vi måste bara hitta en lokal först att vara i.
Har man som jag fyra barn så blir det en himla massa prylar helt enkelt och jag inser att jag kan inte spara alla leksaker även om de är fina. Jag kan inte av nostalgiska skäl spara lådor fyllda av små pyttiga kläder från var och en.
Jag har inte svårt att slänga, ge bort eller sälja det mesta. Vissa saker kan jag dock inte slänga; som gamla dagböcker, brev (jag var en riktig brevskrivarnörd med brevvänner i massor över hela världen), mina vännerböcker, kort (även om de är dåliga) med mera.
Nu börjar röjandet gå mot sitt slut och slut är även jag... Men i morgon kommer jag känna mig gladare och lättare än på länge - det vet jag!

I butikshuset fixas det på övervåningen och sakta men säkert tar vi oss framåt. Bilder kommer framöver, men jag verkar sällan ha min dator på samma ställe som min kamera nu för tiden.

Formex hägrar och det ska bli spännande att se vad för fantastiska prylar jag spårar denna gång.

Butiken är som sagt stängd nu i januari, men sedan öppnar jag med reastart!

Långt inlägg blev det.

Må så gott och ta vara på varje ögonblick!

1 kommentar:

  1. Beklagar sorgen efter din mormor! Tur att du hann dit och fick vara med henne det sista!

    Spännande att få besöka din butik snart igen! Med rea och allt :) Ha det så bra! Kram Maria (Fridas mamma)

    SvaraRadera